Welkom op de pagina van groep Roze
Schooljaar 2018-2019
De start van BB Roze.
Als je in BB Roze start aan het begin van het schooljaar is dat extra spannend. In groep Roze start je namelijk als schoolverlater. Dit houdt in dat je de oudste van de school bent en in je laatste jaar op sbo de Dijk zit. Dit geeft natuurlijk ook extra verantwoordelijkheden. We zijn de oudste en moeten het goede voorbeeld geven. We kunnen jongere kinderen helpen en mogen soms ook wat klussen in school doen en meester Ben helpen. Wij zijn verantwoordelijk voor het bellen.
Dit jaar beginnen we met 15 leerlingen, 4 meiden en 11 jongens. Er kunnen natuurlijk altijd nog kinderen bij komen. Op maandag en dinsdag is juf Lisanne in de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Saskia in de groep. Behalve de cito toetsen die alle kinderen op school doen, hebben wij nog extra toetsen om te kijken naar welk niveau we uitstromen voor de middelbare school. Dit jaar zullen de kinderen samen met hun ouders rond gaan kijken op open dagen. Welke school past bij mij en waar wil ik graag naar toe? We hopen dat op de ouderavond van donderdag 30 augustus alle ouders komen om nog meer informatie te geven over het laatste jaar!
Behalve leren op school staan er ook nog uitjes gepland. We weten nog niet precies welke, maar de bieb staat vast op het programma. Verder gaan we naar de klassenfilm en de Casteelse Poort, het museum van Wageningen. Natuurlijk is er in de laatste week van het schooljaar de schoolverlatersdag.

Groetjes van BB Roze, Saskia Buitenhuis en Lisanne Wildekamp

De lege groep wacht op leerlingen......

Schooljaar 2017-2018

Naar de bios en clinic

We hebben in BB Roze al weer 2 leuke activiteiten achter de rug. Een bioscoopbezoek en atletiek clinics.

We zijn met de hele groep naar het Heerenstraat theater in Wageningen geweest. Dit is de bioscoop. Speciaal voor basisscholen in Wageningen wordt de bioscoop open gedaan en mogen we een film komen kijken. In BB Roze hebben we de GVR (de Grote Vriendelijke Reus) gekeken. Dit is gebaseerd op een boek van Roald Dahl. De film was spannend en grappig tegelijk. Vooral de scene waarin er flinke scheten worden gelaten was hilarisch. Zelfs de koningin van Engeland kon zich niet inhouden. De kinderen hebben genoten. Toch weer wat anders dan een ochtendje rekenen en taal. Het goede is dat een bioscoopbezoek ook leerzaam is. Met een groep lopen en met heel veel mensen tegelijk een film kijken. Kortom een leerzaam en succesvol bezoek!

Tijdens de gymlessen hadden we bezoek van een trainster van de atletiekvereniging van Wageningen, Pallas ’67. Juf Paulien kwam de gymlessen verzorgen in het teken van atletiek. Er moest gerend, maar ook gesprongen worden. Atletiek is niet alleen hardlopen, maar ook verspringen, hordenlopen, hoogspringen en verschillende vormen van werpen. De kinderen doen actief mee en mochten zelfs over horden springen.

Het leuke is dat er verschillende materialen zijn meegenomen en deze mogen ook op school blijven. Verder is er ook een map met tips en spellen achtergebleven zodat er weer nieuwe inspiratie kan worden opgedaan voor de gymlessen. Geslaagde clinics en dank aan Pallas’67!

Het Nationaal schoolontbijt op 9 november.
Hieronder volgt een aantal stukjes dat de leerlingen over het schoolontbijt hebben geschreven.

Hey mensen,
Wij hebben vandaag (donderdag 9 november) lekker  ontbijt gehad op school.
Onze sponsor was de hoogfliet.  We hadden gezonden dingen zoals:
Komkommer,  kaas, jam, appelstroop en  crackers,  smeerkaas en muslie.
Als drinken hadden we melk en yoghurt, maar wel magere  yoghurt en 3 verschillende soorten thee. Er was bananen, appel en perzikensmaak. Het was lekker !
Vanmiddag gaan we nog wat leuks doen maar daar ga ik niet over schijven.
Doei gr Denice

Hoi dames en heren,
We hebben samen ontbijt gegeten. Het was erg lekker wat we  hebben gegeten. We hadden jam, kaas, smeerkaas, bruinbrood, bolletjes, krentenbollen, muslie, magere yoghurt, thee, mandarijnen crackers, melk en komkommer.
Groetjes Max

Beste mensen,
We hebben schoolontbijt gedaan op 9 november.
We hadden appelstroop, smeerkaas, kaas, boter, komkommer en jam. We hadden
als brood bruine bollen, bruin brood en krentenbol. En als drinken hadden we melk, thee en
Yoghurt. Als fruit mandarijnen en onder ons bord hadden we een pleesmet met onze naam erop
Het waren allemaal lekkere dingen die we hadden en dat was heel speciaal.
Groetjes Serena