Huiswerk

Op SBO 'de Dijk' is bewust gekozen om geen huiswerk te geven. Onze leerlingen hebben één manier van uitleggen nodig. Zij krijgen van de leerkracht een strategie aangeleerd en als het thuis anders wordt uitgelegd, is dat verwarrend voor de kinderen.
Huiswerk kan thuis strijd opleveren. Voor onze leerlingen is het leren lezen en rekenen niet altijd even makkelijk. Zij doen op school hun best en thuis is er tijd voor andere dingen.

De school maakt een uitzondering voor kinderen die langdurig ziek zijn. Zij krijgen wel huiswerk, zodat zij niet te ver achter raken.

Het (voor)lezen thuis willen wij wel adviseren. Hoe meer leeskilometers de leerlingen maken, hoe beter zij gaan lezen. Als het voor de kinderen nog te moeilijk is om zelf te lezen, leren zij heel veel van voorlezen.