Laden...

Samenwerking met BSO+ Loofles

Met Loofles, een speciale buitenschoolse opvang, gaan wij in januari 2017 samenwerken. In het gebouw van SBO 'de Dijk' zal een BSO+ groep starten, waarvan kinderen van alle scholen, maar woonachtig in de Foodvalley, gebruik kunnen maken.
De Foodvalley gemeenten zijn:
Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen
BSO plus
Het grootste verschil met een reguliere BSO is de groepsgrootte. Bij de BSO+ wordt er gewerkt in kleine groepen; vier kinderen worden begeleid door één vaste begeleider. De begeleiders zijn HBO-opgeleiden en hebben ervaring in het begeleiden van kinderen met o.a een autisme spectrum stoornis of ADHD. Daarnaast wordt er op de BSO+ een vaste dagelijkse routine aangeboden en een duidelijke structuur.
Sociaal emotionele ontwikkeling
Binnen de BSO+ zoekt de begeleiding samen met de kinderen naast spelen ook sociale situaties op, zoals samen boodschappen doen, fietsen of samen koken. De BSO+ is er niet alleen om de kinderen een leuke vrije tijd te bezorgen of om de zorg even uit handen te nemen, maar de BSO+ biedt ook ondersteuning om de sociaal emotionele vaardigheden van uw kind te vergroten.
Financiering
Deze vorm van opvang wordt gefinancierd uit de jeugdwet. Een beschikking (voorheen indicatie) kan worden aangevraagd bij de gemeente van uw woonplaats binnen de Foodvalley. Loofles BSO+ kan u helpen bij deze aanvraag.

Informatiebrief
Informatiefolder BSO+ Loofles